HISTORIA

HAMPHI

Vi specialiserar vi oss på tillbehör till din elbil med störst fokus på Tesla.

Vårt fokus ligger på kvalité och kundnöjdhet. Vi har alla must-have produkter, premiumdelar och tillbehör du kan tänka dig!

Känslan du får när du får leverans av din nya bil är magisk. Första gången du interagerar med tekniken, vridmomentet och den underbara designen. Det går inte att beskriva!

Men hur ska du skydda den?

Förbättra prestanda?

Eller framhäva den stilfulla designen?

Det är dags att göra den perfekta bilen för dig!

2018

Vilka är vi på Hamphi?

Grundarna bakom Hamphi är Hamid och Philip som träffades första gången våren 2018 genom klubben Tesla Owners West Sweden efter att Philip designat upp och 3D printat egna klädkrokar för interiören på Model S & X. Hamid erbjöd sig att sälja dessa genom sitt företag där han sedan tidigare installerat ljusramper på sin egna bil och för några nära kunder som efterfrågat det.

Krokarna blev en succé på eCarExpo 2018 och efter några veckor krävdes det 4 st 3D printrar för att hinna med att tillgodose efterfrågan. Hamphis resa har börjat.

tesla-model-x-hamphi.jpg__PID:9129519b-007d-4944-acc5-c3772b5aea0a

2019

Hamphi.com Lanseras

Hamphi grundas under våren 2019.De första produkterna började designas upp och hemsidan lanserades i månadsskiftet maj/juni 2019. Vi hade lagt all tid på att designa hemsidan och de första 10 produkterna.När de första beställningarna kom in redan första dagen så hade vi inga fraktlösningar färdiga, något som snabbt skapade problem då beställningarna fortsatte att komma in dagligen.

2020

Lansering av Hamphi Monterar

Året börjar med en fantastisk mässa i början på februari, eCarExpo på Friends Arena i Stockholm.Kommande veckorna förändrades hela världsläget. Pandemin slog till med full kraft och restriktionerna gjorde att vi inte hade möjlighet att göra allt vi ville. Istället handlade det om att fortsätta utveckla företaget och e-handeln.I samma veva introducerar vi monteringar av produkterna på hemsidan. "Hamphi monterar" blir snabbt ett populärt tillval på större produkter såsom ljusramper och ljudisolering. Vi satte även målet att utveckla hemsidan och gå från 500 till 1000 artiklar innan årets slut.

Under 2020 blev vi även certifierad återförsäljare och installatörer för Unplugged Performance i Sverige, vilket var ett väldigt stort steg. Läs gärna mer om Unplugged Performance här.

2021

Före / Efter

I takt med att antalet artiklar växte på hemsidan så blev våra gamla lokaler alldeles för små och vi flyttade sommaren 2021 till nya lokaler i Borås. Det blev vårt första riktiga stora lager. Nu satte vi även målet att dubbla antalet unika artiklar till hela 2000 för att fylla det utökade lagerutrymmet. Under hösten lanserades Tesla Model Y. I och med att Hamphi expanderade klarade inte det dåvarande order- och lagersystemet inte av volymerna. Ett nytt affärssystem i kombination med en ny hemsida var runt hörnet.

Tesla Corsa

Ihop med Unplugged Performance så medverkade vi även med 5 bilar på TeslaCorsa på Salzburgring i Österrike. En fantastisk möjlighet att få prova på hur det är att köra på bana och hur olika modifikationer påverkar bilens väghållning och prestanda.

eCarExpo

I slutet på året fick vi även möjlighet att träffa våra kunder igen på eCarExpo på Svenska Mässan i Göteborg, vilket var riktigt roligt! 

2022

Hamphi 2.0 & Servicepartners

Under början av 2022 var världsläget fortfarande turbulent. Nya restriktioner ställde in eCarExpo i Stockholm som istället flyttades fram till slutet på våren 2022. Istället har en stor del av början av 2022 kretsat kring lansering av Hamphi 2.0. vilket inkluderade en helt ny hemsida, men tillhörande affärssystem. Det skapar möjligheten för oss att expandera till nya marknader utanför Sverige samtidigt som vi även kan introducera "Hamphi servicepartners". För att hantera den stora volymen med beställningar så planerades att flytta till nya större lokaler till sommaren.

Nytt lager

Under sommaren när många spenderade tid på stranden med en glass i handen, så flyttade vi vårt lager till nya lokaler. Idag finns vi i utkanten av Borås i Viared. Utöver lagerlokaler med kontor, har vi ett showroom, dit kunder kan komma och se våra produkter fysiskt.

Tesla Corsa

Hösten inleds med Tesla Corsa i Salzburg med gänget från Unplugged Performance! Totalt var vi 4 bilar denna gången efter att förare till 3 andra bilar blivit sjuka innan avresan. Med en lättare bil, större bromsar och sportdäck lyckades vi kapa tiden med hela 15 sekunder mot året innan och detta med en extra passagerare i bilen. Ett tydligt exempel på vad lite uppgraderar gör stor skillnad när man ska köra på bana.

Under resan hemåt från Salzburgring passade vi även på att besöka Teslas nya fabrik utanför Berlin, vilket är ett måste för alla bilintresserade!

eCarExpo

eCarExpo Göteborg 2022 var femte gången vi ställde ut på elbilsmässan. Väldigt trevligt att kunna träffa både branschkollegor och kunder samt leverantörer på mässa igen efter alla inställda event under Covid-tiden. Vi är väldigt nöjda med eCarExpo 2022!

2023

Nytt Lager

Under juni och juli månad så expanderades vårt lager in i lokalen bredvid och vilket ger dubbelt så stora lagerutrymmen mot tidigare. Vi har mött marknadens efterfrågan och sortimentet växer och består av över 50 000 artiklar, både för Teslor men även för nu andra elbilar.

I samband med att företaget expanderar har även teamet bakom Hamphi gjort det och under 2023 välkomnade vi Markus och Tilda. Markus ansvarar för utveckling av våra e-handelsfunktioner på hemsidan och är motorn bakom nya funktioner och Tilda är Hamphis marknadsansvarig.

Hamphi 3.0

I september lanserade vi äntligen Hamphi 3.0 med en ny design på hemsidan helt från grunden. Samtidigt så öppnade vi upp dörrarna för vårt första riktiga showroom i anslutning till vårt lager i Borås. Där finns det möjlighet att klämma och känna på plats innan man plockar ihop en beställning.

2024

Hamphi expanderar utomlands

Under början av 2024 har Hamphi arbetat för att expandera till närliggande länder och hemsidan är nu översatt till 5 olika språk. Utöver detta har fraktpriser och frakttider inom EU förbättrats så att kunder från många länder ska kunna ha en ännu bättre shoppingupplevelse.

2024 har vi även fortsatt med stora satsningar av att göra eget content i form av bild och film, för att visa upp sortimentet och bygga community.

Nu ser vi fram emot att se vad 2024 mer kan ge!