Fri frakt över 1000 :- / Snabb leverans / Faktura

Ångerrätt

Din ångerrätt gäller i 14 dagar från att du mottagit din vara. Du måste kontakta oss inom dessa 14 dagar för att vi ska kunna godkänna din retur. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig.

När du utnyttjat din ångerrätt:

1. Kontakta oss via frågeformuläret "Fråga Hamphi" som du hittar HÄR, det går också bra att maila oss på: info@hamphi.se

2. Uppge ditt ordernummer, namn och kontaktuppgifter.

3. Ange om returen gäller hela din order eller delar av den och vilka delar. Ange även om ni vill skicka tillbaka produkterna eller om ni önskar lämna tillbaka det på vår företagsadress i Göteborg.

4. Invänta svar från oss för att vi ska börja hantera din retur.

5. Efter att vi godkänt din retur erhåller du retursedlar av oss för att lämna tillbaka produkten.

6. Returen ska vara inlämnad på ett ombud eller returnerad till vår företagsadress inom 14 dagar från att ni meddelat oss att ni vill göra en retur. Om det går längre än 14 dagar från att returen är inlämnad på ombudet eller direkt till oss så godkänds inte returen.


Bra att veta:

Varan ska returneras i samma skick som du erhöll den i, om varan skadas eller kommer bort godkänns inte returen. Varan får inte heller vara monterad på bilen då den anses vara använd.

Du som kund ansvar för att varan inte skadas under transporten tillbaka till oss, vi rekommenderar därför att du använder dig av samma paket som du erhöll varan i, eller ett likvärdigt paket.

Vid retur står kunden för returfrakten som ligger på 99:-

Då inkluderar det korrekt spårbar fraktsedel från Hamphi samtidigt som det täcker våra administrativa kostnader för returen. Fraktsedeln erhåller ni via mail eller direkt hos ombudet genom en kod från Hamphi som ni erhåller via mail. Beloppet på 99 kr dras av från återbetalningen.


Produkter som monteras av dig som kund eller på vår verkstad omfattas ej av öppet köp, detta då varorna efter montering ej är i nyskick.


OBSERVERA!

Returer får INTE skickas mot postförskott, skickas till ombud för att vi ska hämta ut, ni får heller inte skicka direkt till företagsadressen utan att kontakta oss. Paketen blir ej utlösta och returen blir ej godkänd.


Du som kund eller företag måste anmäla skadade paket och produkter samma dag som leverans, detta för att vi ska kunna göra en reklamation hos fraktbolaget.


Återbetalningsskyldighet:

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt och den blivit godkänd, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar ej tillbaka fraktkostnaden i ditt köp. Återbetalning sker på samma sätt som ni betalade för produkterna.

Du kan även kostnadsfritt lämna tillbaka varor på vår företagsadress i Göteborg.