Berättelsen om Hamphi.com

Hos Hamphi specialiserar vi oss på tillbehör till din Tesla. Vårt fokus ligger på kvalité och kundnöjdhet. Vi har alla must-have produkter, alla premiumdelar och tillbehör du kan tänka dig!

Känslan du får när du tagit leverans av din Tesla är magisk. Första gången du interagerar med teknik, vridmoment och den underbara designen, ja det går inte att beskriva, du älskar den här bilen!

Men hur ska du skydda den?
Förbättra prestanda? Eller framhäva det snygga utseendet?

Det är dags att göra den perfekta bilen, perfekt för dig!


2018 - Vilka är vi på Hamphi?

Grundarna bakom Hamphi är Hamid och Philip som träffades första gången våren 2018 genom klubben Tesla West Sweden. Efter att Philip designat upp och 3D printat egna klädkrokar för interiören på Model S & X bilarna så erbjöd Hamid sig att sälja dessa genom sitt företag där han sedan tidigare även installerat ljusramper på sin egna bil och för några nära kunder som efterfrågat det.

Krokarna blev en succé på eCarExpo 2018 och efter några veckor krävdes det 4 st 3D printrar för att hinna med efterfrågan, Hamphi var ett faktum.

 

2019 - Hamphi.com lanseras

Hamphi grundas under våren 2019 av Hamid och Philip (därav Hamphi), första produkterna började designas upp och hemsidan lanserades i månadsskiftet maj/juni 2019. Första veckan var en mindre mardröm, vi hade lagt all tid på att organisera och design upp vår egna hemsida ihop med de 10 första produkterna. Men när de första beställningarna kom in redan första dagen så hade vi inga fraktlösningar färdiga något som snabbt skapade problem då beställningarna fortsatte att komma in dagligen.

 

2020 - Lansering av Hamphi monterar

Året börjar med en fantastisk mässa i början på februari, eCarExpo på Friends Arena i Stockholm. Kommande veckorna förändrades hela världsläget som ni alla känner till. Pandemin slog till med full kraft och restriktionerna gjorde att vi inte hade möjlighet att göra allt vi ville. Istället handlade det om att fortsätta utveckla företaget och e-handeln. I samma veva introducerar vi monteringar av produkterna på hemsidan. Hamphi monterar blir snabbt ett populärt tillval på större produkter så som ljusramper och ljudisolering. Vi satte även målet att utveckla hemsidan och gå från 500 till 1000 artiklar innan årets slut.

Under 2020 blev vi även certifierad återförsäljare och installatörer för Unplugged Performance i Sverige vilket var ett väldigt stort steg för vår del. Läs gärna mer om Unplugged Performance här.

 

2021 - Nytt lager & växande hemsida

I takt med att antalet artiklar växte på hemsidan så blev våra gamla lokaler alldeles för små och vi flyttade sommaren 2021 till nya lokaler i Borås, vårt första riktiga stora lager. Nu satte vi även målet att dubbla antalet unika artiklar till hela 2000, vi hade ju trots all lagerutrymme att fylla ut nu. Model Y lanseras samtidigt som fraktlösningar runt om i världen får sig en riktigt känga under hösten. Vi märkte även av att vårt nuvarande order & lagersystem inte orkade med mängden beställningar längre. Ett nytt affärssystem i kombination med en ny hemsida var runt hörnet.

Ihop med Unplugged Performance så medverkade vi även med 5 bilar på TeslaCorsa på Salzburgring i Österrike. En fantastisk möjlighet att få prova på hur det är att köra på bana och hur olika modifikationer påverkar bilens väghållning och prestanda.

I slutet på året fick vi även möjlighet att träffa våra kunder igen på eCarExpo på Svenska Mässan i Göteborg, riktigt roligt!  

2022 - Hamphi 2.0 & servicepartners

Hela starten runt 2022 var lite svajig, nya restriktioner ställde in eCarExpo i Stockholm som istället flyttades fram till slutet på våren 2022. Istället har en stor del av början av 2022 kretsat kring lansering av Hamphi 2.0. En helt ny hemsida från grunden, ihop med ett bakomliggande affärssystem som hanterar vårt lager. Det skapar möjligheten för oss att expandera till nya marknader utanför Sverige samtidigt som vi även kan introducera Hamphi servicepartners. Förutom den nya hemsidan med nya bakomliggande affärssystem för att hantera den stora volymen med beställningar så planerar vi att flytta till nya större lokaler till sommaren här. Våra nya lagerlokaler i Viared utanför Borås kommer förhoppningsvis fungera lite längre än ett halvår som den förra lokalen.

 

Sommaren 2022 var över precis lika snabbt som den kom. Medan många spenderade tid på stranden med en glass i handen så flyttade vi vårt lager i Borås. Idag finns vi i utkanten av Borås i Viared, tre gånger så stort som vår tidigare lokal, kanske kan vi sitta kvar här i mer än 1 år jämfört med förra lokalen!

 

 

I takt med att det sker fler spännande saker under året kommer vi hålla er uppdaterade. Under tiden får ni gärna gilla oss på Facebook och följ oss på Instagram för att inte missa de senaste nyheterna!