Payment with Klarna Payment with Paypal Payment with Swish
Snabb leverans / Faktura

Tesla ljudisolering - marknadsledande ljuddämpning

  • 1 995 SEKDela
Artikelnummer: S3X005
Leverantör: Hamphi

Upplever du också störande vägljud och vindbrus i din Tesla vid högre hastigheter? Då är du inte ensam!

Vi har de senaste åren arbetat aktivt med att ta fram olika lösningar på att få ner ljudnivån i bilarna.

Allt ifrån dörrlister till speciella gummimattor i foamliknande material, men inget är lika effektiv som denna lösningen där vi plockar isär delarna på bilen och isolerar där problemet uppstår.

Bilden visar hur en Model 3 2021 modell är isolerad från fabrik, efter korrekt montering är exempelvis hela bagaget fyllt med ljudisolering.


Vi har nu möjlighet att erbjuda dig marknadsledande ljudisolering av samma material som du hittar i bland annat den svenska sportbilstillverkaren Koenigsegg!


Ljudisoleringen erbjuds i flera paketnivåer, beroende på vilken bil och årsmodell du har är bilarna olika isolerade från fabrik. Vår rekommendation är paketet hela bilen+

Desto mer ljuddämpning du använder i bilen desto bättre kommer slutresultatet att bli.


Vi rekommenderar att du även kompletterar med vårt monteringsverktyg för att lättare kunna pressa ut luften och få limmet att fästa ordentligt (inget obligatoriskt men något som helt klart underlättar monteringen).
Desto noggrannare ni är i denna processen desto bättre ljudisolerat blir det.

Monteringsverktyget hittar du här


Ljuddämpningen har ett starkt lim på baksidan, kräver ingen primer eller likande! Däremot är det viktigt att ytan är ren. Vi brukar rekommendera att rengöra med T-röd i en sprayflaska och en trasa där ni torkar av ytan. Precis som med montering ovan så är detta steget väldigt viktigt! Desto renare, desto bättre kommer limmet att fästa och desto bättre blir resultatet.


Paket 1 - Hjulhus (4 st ark)

Vår mest populära lösning, ljudisolering för alla hjulhusen, här är det viktigt att fokusera på dämpningen av "rörliga plåten". Vilket innebär plåten som låter ihålig om du knackar på den.

Självklart skadar det inte att ljudisolera övriga delar i hjulhuset också, men fokuset bör ligga på plåten som låter mer när du knackar på den jämfört med den tåliga konstruktionen som sitter längre in i hjulhuset (exempelvis krockbalkar osv).

Montering: Montera av däck + plast och tyg i hjulhuset

Tidsåtgång: Ca 4 timmar


Paket 2 - Dörrar (4 st ark).

Dörrarna är en lösning där vi plockar bort panelerna på insidan på dörren, säkerställer monteringspunkterna på panelen och dörren för att smidigt kunna montera tillbaka allting när vi är klara (viktigt).

Därefter påbörjar vi isolering av delen på dörren som sitter mellan plåten i dörren och panelen som du ser på insidan i bilen. Här ska största prioriteten ligga på plåten mellan dörren och panelen.

Har du ljudisolering kvar och du känner dig nöjd med isoleringen på dörrarna? Fantastiskt, då hade vi rekommenderat att använda det på någon annan del av bilen!


OBS var försiktig med clips och framförallt kablar vid demontering av inre dörrpanelen!

Behöver du extra clips finns det HÄR, går även att köpa komplett sats med verktygslåda och clips HÄR.

Montering: Montera av panelen i dörren

Tidsåtgång: Ca 4 timmar


Paket 3 - Bagage & takpaneler (6 st ark)

För dig som upplever mycket ljud från bagaget och samtidigt skulle vilja täta till takpanelerna med extra ljudisolering är detta perfekta lösningen för dig! Här brukar vi rekommendera 2 ark till takets respektive paneler, sedan har vi hela 4 st ark för bagaget vilket i många fall räcker och blir över för andra delar på bilen!

Montering: Montera av takpaneler + tyget och plastdelar i bagaget

Tidsåtgång: Ca 4 timmar


Paket 4 - Hela bilen (15 st ark)

En komplett lösning med ljudisolering för hela bilen + ett extra ark för de som vill ha lite mer material att arbeta med vid installationen.

Tidsåtgång: Ca 12 timmar


Paket 5 - Hela bilen+ (15 st ark + annan ljudisolering)

Maximalt med ljudisolering!
Med hela 15 st ark av ljudisoleringen + våra övriga ljudisolering för respektive bil så är denna lösningen svårslagen! Perfekta sättet att få en så tyst bil som möjligt.

Tidsåtgång: Ca 15 timmar


Hur mycket reducering av ljudet kan jag förvänta mig?

Bilen kommer inte att bli knäpptyst det kan vi lova!


Men med ett komplett paket + vår övriga ljudisolering så kan du förvänta dig någonstans mellan 3-6 dB beroende på hur noggrann du varit vid installationen med rengöring och med utpressning av luft mellan plåten och ljuddämpningen. Räkna med variation beroende på vilka fälgar och däck du använder.