Fri frakt över 1000 :- / Snabb leverans / Faktura

Rimgard Tesla (4-pack)

  • 4 990 SEK

Dela
Artikelnummer: 10829
Leverantör: Rimgard

Det säkraste fälglåset på marknaden för din Tesla

Ett fälglås som effektivt förhindrar stöld av bilhjul, specifikt framtaget för att passa Tesla originalfälgar

● Patenterad svensk uppfinning som eliminerar åtkomst till hjulbultarna

● Borr- och dyrk-säkrade låscylindrar från Assa Abloy

● Tillverkad i högtålig 6082 aluminiumlegering

● Tillverkat i högtåligt 6082 aluminium

● Prestandatestat av Thatcham Research

● Kvalitetstestat av TÜV

● Säkerhetstestat av RISE (tidigare statens provningsanstalt)


Det finns två olika varianter av Rimgard, en special variant, den passar följande fälgar:

22" Turbine (Model X)

21" Arachnid (Model S)

18" Aero wheels (Model 3)


Den andra varianten, eller standard som vi valt att kalla den passar alla övriga fälgar från Tesla.


Hela videon hittar du längst ner på sidan.Ny lösning, tack vare Tesla-utmaningen

Arbetet med att ta fram ett Rimgard-lås som passar Tesla har resulterat i en konstruktion som är ännu mer robust och som efter installation blir än mer användarvänlig.

Rimgard till Tesla

Lösningen är ett låsfäste som installeras på insidan av fälgen, som sedan monteras tillbaka på bilen. När detta är gjort monteras Rimgard som vanligt på fälgens utsida och gör bultarna oåtkomliga för fälgtjuven. (Låsfästet gör ingen permanent åverkan på fälgen).

OBS! Om du har den femarmade centrumkåpan, följer med på performance fälgarna, behöver du komplettera med en vanlig rund centrumkåpa. Rimgard till Tesla levereras inte med centrumkåpor. 


Motståndskraft

Salt? Snö? Smuts? 
Inga problem. Låset har kvalitetstestats av TÜV Austria, och kan rengöras med tryckluft om det skulle behövas.

Våld? 
Rimgard är tillverkat av högtålig 6082 aluminiumlegering som gör det slagtåligt och mycket besvärligt att såga eller borra. Den mängd våld som krävs kommer även att förstöra fälgen och göra stölden lönlös. Låscylindern från ASSA Abloy är även specialkonstruerad för att tåla forcering med hjälp av glidhammare.

Dyrkning? 
Tiden en tjuv har för att stjäla hjulen på en bil räcker inte för att dyrka fyra Rimgard-lås, inte ens med professionell kunskap och verktyg. Se det såhär - i dåligt ljus, på knä och under stress - så kommer tjuvarna mycket hellre att välja bilen bredvid din, även om den har låsbultar.

Universalnycklar? 
Inga universalnycklar finns tillgängliga för Rimgard. Varje set kommer med dubbel uppsättning nycklar och ett nyckelkort för beställning av nya nycklar vid behov. 

Fyra insikter om hjulstöld

1. Det blir jobbigt direkt. 
Du märker inte att hjulen saknas förrän du behöver bilen. Alla vittnar om samma känsla av hopplöshet. Vad f-n gör jag nu? Vi var alla påväg någonstans där vi behövde vara, resor, hämtning, lämning, möten...

2. Utan bil i veckor
På grund av de skador som uppstår i samband med hjulstöld, blir många utan bil i många veckor, i väntan på reservdelar och tid för reparation.

3. Det blir dyrt 
...trots försäkring. Självrisken ligger på ca 2 000 kr Men den täcker inte värdeminskningen. Räkna med att slutnotan kommer landa på mellan 10 000 - 20 000 kr oavsett hur väl du skött dina fälgar.

4. Obehag 
Att bli bestulen är en kränkning som de flesta upplever som väldigt obehaglig. Många vittnar om hur det infinner sig en känsla av otrygghet efter att ha varit utsatta för en däckstöld.Funderar du ifall vanliga låsbultar räcker?