Payment with Klarna Payment with Paypal Payment with Swish
Snabb leverans / Faktura

Model 3 & Y Taklist - T-profil

  • 149 SEKDela
Artikelnummer: 10002
Leverantör: Hamphi

Taklist med T-profil till Model 3 & Y för att minska ljudnivån i bilen vid högre hastigheter samtidigt som det på ett snyggt och effektivt sätt skyddar mot stenskott i kanten till glastaket.

Monteras genom att försiktigt sträcka ut gummilisten och placera den runt glastaket ovanför framrutan.

Vi rekommenderar att du använder silikonspray för att montera ner listan korrekt och rakt i springan runt glastaket. Om du inte använder silikonspray eller likande så kommer listen ej se rak och fin ut.


Gummilisten kan jämföras med neopren och är väldigt användbart för att absorbera buller och höga toner som uppstår vid högre hastigheter.

Varje längd är kapad något längre än den längden ni valt, detta så att ni själva får kapa och justera ifrån storleken ni vill ha på taklisten.


Vilken storlek ska jag välja?

Alla glastak är monterade olika från fabrik vilket gör att taklisten inte nödvändigtvis kommer att passa alla tak, runt om, men i framkanten kommer någon av modellerna att passa utifrån vår erfarenhet. Nedan följer rekommendationer på vad som brukar passa för de flest bilarna. Tänk på att din bil kanske behöver en annan storlek jämfört med våra rekommendationer. Allt beror på hur ditt glastak är monterat i fabriken.


Model 3 längder (3 mm rekommenderat för 2021+ bilar samt 2.55 mm för tidigare årsmodeller):

1 meter = vill du köpa en större rulle och klippa egna längder? Köp metervis och välj antal för att få antal meter på listen.

1,3 meter = för dig som vill täcka den främre kanten mellan framrutan och glastaket.

4 meter = om du vill sätta listen runt hela glastaket för maximal ljudisolering mot vindbrus och skydd mot stenskott.


Model Y längder (2.5 mm rekommenderat):

1 meter = vill du köpa en större rulle och klippa egna längder? Köp metervis och välj antal för att få antal meter på listen.

1,3 meter = för dig som vill täcka den främre kanten mellan framrutan och glastaket.

5,3 meter = för dig som vill sätta listen runt hela glastaket för maximal ljudisolering mot vindbrus och skydd mot stenskott. Tänk dock på bakre kanten på taket samt öppningen med bagageluckan kan påverka hur listen passar där.