Payment with Klarna Payment with Paypal Payment with Swish
Snabb leverans / Faktura

Tesla knapp 16A/32A

  • 695 SEKDela
Artikelnummer: E0002

Detta kit kan användas för att integrera en anpassad Tesla-knapp i en befintlig Typ 2 kontakt. Se till att du kan öppna kontakten och att det finns tillräckligt med utrymme inuti för att rymma det elektroniska trycket och batteriet om det behövs. Du behöver en 3V strömförsörjning eller använda ett 3V batteri! Elektroniken för användning med ett batteri är annorlunda!

Alla komponenter är vattentäta. Satsen använder en 3,3 V-källa, du måste ha denna tillgänglig från din laddningsstation via laddningskabeln eller använda 3V-batteriet (tillval). De valfria tryckknappar som medföljer satsen behöver en håldiameter på 16 mm och de har en grön LED-ring. Knappar kan beställas i svart och rostfritt stål.

Det här är de anslutningar som ska göras när du installerar satsen:

Röd kabel till + 3,3 V (eller batteriets röda kabel om sådan finns)
Grön ledning går till kontaktdonets PE-kontakt (och batteriets grå kabel om sådan finns)
Lila ledningen går till PP-terminalen på kontakten
Grå ledningar går till tryckknappsbrytaren (se den gröna pricken på bilden nedan).


För att ansluta den gröna och lila kabeln, titta inuti kontakten så ser du en kabel som går från PP-terminalen till PE (jord) -terminalen. Det kommer att finnas ett motstånd i kabeln (220 Ohm för en 32A-kontakt, 680 Ohm för en 16A-version). Du måste klippa båda ändarna av motståndet för att ta bort det från tråden. Rätt motstånd tillhandahålls av det elektroniska trycket. Anslut den lila kabeln till PP-sidokabeln och den gröna kabeln till PE-sidan på kabeln du just klippt av. Det är MYCKET viktigt att använda rätt kontakt, eftersom en 32A-kontakt på en 16A-kabel kan överhettas, medan en 16A-kontakt på en 32A-kabel endast tillåter laddning vid 16A.

 

 


Beställningsvaror med en leveranstid på ca 1 vecka.